Da li ste znali koji su najpopularniji kokteli na svetu?

Da li ste znali koji su najpopularniji kokteli na svetu?

Da li ste znali koji su najpopularniji kokteli na svetu? Ukoliko Vam fali neka ideja za sledeću žurku, moguće da ćete je naći u sledećem tekstu. Istražite neke od najpopularnijih koktela sveta, saznajte neki barmenski trik i obradujte neku dragu osobu.1. Da li ste znali da je Mohito broj 1 koktel na svetu? Mohito je […]

Viski i burbon – razlika?

Viski i burbona - razlika?

Viski i burbona – razlika? Pretpostavljamo da ste već nekad čuli za činjenicu da je svaki burbon viski, ali nije svaki viski burbon. Ukoliko ste ljubitelj viskija (a naročito burbona) red bi bio da znate odgovor na ovo pitanje.Po definiciji, viski je alkoholni napitak destiliran iz fermentisanih žitarica – sorti pšenice, raži, ječma i kukuruza, […]

Vina iz Australije – tradicija sa početka 19. veka

Vina iz Australije

Vina iz Australije – Verovatno nikad niste razmišljali gde se nalaze najstariji zasadi vinove loze Mourvedre na svetu? Bandol u Provansi? Dolina reke  Rhone? Katalonija? Niste ni blizu. Nalaze se u Australiji. Verovatno zvuči čudno, ali ovo je zemlja koja je dom nekih od najstarijih komercijalnih vrsta vinove loze na svetu.Očigledno je da, pojam “stara […]

Aleksandrovačka Župa – srpska Šampanja

Aleksandrovačka Župa

Aleksandrovačka župa je kotlina koja se nalazi u dolini između velikih planinskih masiva Kopaonika i Jastrebca, smeštena na području opštine Aleksandrovac u Rasinskom okrugu u centralnoj Srbiji. Ušuškana je izmedju reka Rasine i Zapadne Morave.Aleksandrovačka Župa – KlimaKlima Aleksandrovačke župe, kao rezultat orografskih i hidrografskih odlika, pripada tipu umerenokontinentalne klime sa nekim odlikama sredozemne klime. […]

Rakija i 5 zdravstvenih benefita

Rakija i 5 zdravstvenih benefita

Nije svako piće koje konzumirate štetno za zdravlje. Upoznajte piće koje služi kao lek za razne zdravstvene probleme – Rakija i 5 zdravstvenih benefitaNe samo da ima dobar ukus, već i čuva vas od određenih tegoba. Dolazi u različitim ukusima poput podebljanih, vedrih, suptilnih ili voćnih koji su i trenutno najpopularniji kod Rakije. Svaka vrsta […]

Saveti za pravljenje koktela kod kuće

bartender pouring alcoholic liquor in small glass on the counter

U ovom članku precizno prikazujemo Saveti za pravljenje koktela kod kućeLjubitelji zanatskog piva u nekom pogledu ga imaju bolje od ljubitelja alkoholnih pića. Uostalom, oni mogu legalno kreirati vlastito pivo kod kuće. Nema takve pravne sreće za buduće destilarne kuće. Ako sanjate ceo dan viskija ili bora nad prelepom rakijom, moraćete da se zadovoljite ograničavanjem […]

Dobrodošli u online prodavnicu firme Probar

Dobrodošli u online prodavnicu firme Probar

Dobrodošli u našu internet prodavnicu!Naš tim sa ponosom objavljuje da smo sada otvoreni za posao, i drago nam se što ćemo Vam svima pružiti pomoć u budućnosti. Ako imate bilo kakvih pitanja o ovoj prodavnici ili proizvodima koje nudimo, slobodno nas kontaktirajte u bilo koje vreme. Naša veb stranica pažljivo je osmišljena da Vam pruži neverovatno […]

Kako iskoristiti potrošenu kafu na 4 načina

Kako iskoristiti potrošenu kafu na 4 načina

U ProBar-u obožavamo kafu, ali verujemo da je okolina podjednako važna i da je neophodno da o njoj vodimo računa.Pogledajte ove vrhunske savete našeg stručnjaka za kafu i tople napitke Attila Molnar i saznajte kako ponovo možete upotrebiti potrošenu kafu od ostataka mlevene kafe nakon što je ubrizgana u vodi.U ovom prvom delu ćemo vam […]

Dobro Došli na ProBar prodavnicu pića i sokova

Dobro Došli na ProBar prodavnicu pića i sokova

Probar d.o.o. je firma osnovana 2009. godine u Beogradu čija je osnovna delatnost distribucija pića u HoReCa kanalu.Dinamičan razvoj firme osnovane u vreme velike neizvesnosti i rizika, pokazatelj je upornosti i odgovornosti Probar tima. Kontinuirani rast firme u stopu prati entuzijazam i profesionalizam nekolicine mladih ljudi.Naša komparativna prednost, s obzirom da poslujemo na tržištu savršene […]

Kako se pravi Viski

Kako se pravi Viski

Principi destilacije viskija malo su se promenili u poslednjih 200 godina. Potrebna su samo tri osnovna sastojka – voda, ječam i kvas. Tehnologija sada pomaže u proizvodnji, ali tradicionalno je u njoj pet faza – slanje, pirjanje, fermentacija, destilacija i sazrevanje. Ovde ćemo proći i objasniti svaku od ovih važnih faza.1. Korak – slanje Ječam […]