Ubrzane stranice za mobilne uređaje ili AMP ukratko mogu vam stvoriti stranice za brzo učitavanje koje brzo učitavaju blistave mobilne pregledače. AMP-ovi pružaju stalne performanse na više mobilnih uređaja.

Pošto rade tako dobro i pomažu da se stranice brzo učitavaju, Google je voleo veb lokacije sa omogućenim AMP-om preko svojih kolega kada je u pitanju rangiranje u SERP-ovima.

To je razlog zašto je veb lokacija sa omogućenim AMP-om toliko bitna ovih dana. Ali, postojanje veb lokacije AMP donosi izazove kada je u pitanju SEO. Kada kreirate AMP-ove, postoje dve verzije veb lokacije – jedna za redovne pregledače za desktop i druga za pregledače za mobilne uređaje. Ako se sa njima ne postupa pravilno, AMP-ovi mogu pokrenuti povratnu reakciju i stvoriti duplikate sa sadržajem koji dovode do de-indeksiranja vaših postova ili još gore.

Srećom, ovo smo smislili i opremili Rank Math pravim alatima kako bismo uverili da vaš AMPS pomaže vašem SEO, a ne da ga upropasti.

Da biste maksimalno iskoristili AMP zajedno sa Rank Math – jednostavno instalirajte bilo koji od dole navedenih AMP dodatka i zatim omogućite AMP modul Rank Math