Remy Martin Louis XIII

https://www.louisxiii-cognac.com/en-gb/master-of-time/the-cellar-masters/baptiste-loiseau.html

Remy Martin Louis XIII – Kompleksan i jednostavno zapanjujući konjak

Remy Martin Louis XIII je najprestižnija flaša pića koja se može naći na našim prostorima i zaista jedna od najboljih  boca konjaka na svetu. Poštovan širom sveta, predstavlja fuziju svega sjajnog u ovoj slavnoj kući konjaka. Ovaj konjak stvoren je sa preko 1.200 različitih destilata (eau de vie) iz Grande Champagne terroir-a, od kojih su neki stari i preko jednog veka. Kao Hors d’Age konjak, Louis XIII je obično negde između neverovatnih 40 i 100 godina starosti.

Zrenje ovog konjaka odvija se u hrastovim limuzinskim bačvama. U zavisnosti od starosti hrasta i brzine procesa oksidacije, Louis XIII se formira na vrlo poseban način. Sve u vezi sa ovim konjakom je umetničko delo. Grafik je napravljen od Baccarat Cristal-a i nesumnjivo će biti najveća zvezda vaše kolekcije.

Dizajn boce zasnovan je na onome što je pronađeno na mestu bitke na Jarnacu, koja se dogodila 1569. godine. Kombinacija njenog vekovnog bakarnog staklenog dekantera iz 16. veka, zajedno sa originalnim postupkom mešanja započetim 1874. godine, daje ovom konjaku neuporedivu reputaciju.

Remy Martin Louis XIII je bio obožavan od mnogih istorijskih ličnosti. Vinston Churchill je njime proslavio pobedu na izborima 1951. godine, a kraljici Elizabeti II uručena je jedna boca prilikom posete Versajskoj palati (blizu Pariza, Francuska) tokom 1957. godine.

Kako pijete konjak Remy Martin Louis XIII?

Konzumiranje ovakve mešavine je čist hedonizam. Sve je u malim detaljima: zato pijuckajte polako i meditativno, osećajući svaku kapljicu dok prolazi usnama. Uzmite oko 2 ili 3 cl u čašu od kristala, a zatim držite čašu na dlanu. Tečnost bi trebalo blago zagrejati toplotom svog dlana oko 10 minuta, a zatim uživati u očaravajućoj aromi..

 

Remy Martin Louis XIII

Zašto je konjak Remy Martin Louis XIII tako skup?

Nasleđe i stručnost koja se prenosi sa kolena na koleno je ono što Remy Martin Louis XIII čini tako neuporedivim konjakom. Svaki podrumar zadržava svoju najfiniju eau-de-vie, stvarajući rafinirani konjak koji je jedinstven; blistajući sa svakim zaokretom nove ere.

Kako se pravi konjak Remy Martin Louis XIII?

Kao jedan od najvećih svetskih proizvođača konjaka, Remi Martin je proveo više od tri veka usavršavajući svoju majstorsku zanatsku delatnost kako bi proizveo mešavine najfinijeg konjaka.

Osnovana 1724. godine, kombinacija eau-de-viesa iz Grande i Petite Champagne čini jedan od najkvalitetnijih konjaka zbog prirode kredastog tla.

Robna marka Remi Martin postala je posebno popularna među muzičarima u žanru rep muzike, sa mnogim umetnicima koji uključuju napitke ove kuće u svoje pesme poput Fetti Vap i Robin Thicke.

Trenutni majstor podruma je Baptiste Loiseau, najmlađi koga je Remi Martin ikada video thecasinoapps.com. Prvobitno imenovan za zamenika majstora podruma 2011. godine, pridružio se ekskluzivnom carstvu konjaka i postao Cellarmaster sa samo 34 godine. On je odgovoran za izdvajanje eauk-de-vie-a za svoje naslednike u narednom veku za buduće mešavine iz destilerije Remi Martin.

Remy Martin Louis XIII

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *