Prikazani svi od ukupno 20 rezultata

Gin je, po definiciji, alkohol od približno 40 vol.% alkohola ili više, koji se dobija destilacijom žitarca i koji je prvenstveno aromatiziran bobicama kleke (ili ekstraktom smreke).
Mnogi ovo piće vezuju uglavnommza Veliku Britaniju, ali činjenica je da je gin dobio ime po holandskoj reči za smreku, koja znači generator (proizvođač). Zaista je smreka, ta skromna četinarska biljka, to drvo iskrivljenog debla i ostruganih grana, koji razdvaja džin od svih ostalih vrsta likara, jer zrela kleka zvanično mora da bude prevladavajuća aroma i ukus da bi se alkoholni napitak mogao klasifikovati kao džin.
Džin verovatno vodi svoje poreklo do alkoholnih pića proizvedenih još u srednjem veku, sa receptom koji se pominje još u flamanskom rukopisu iz 13. veka. Do 1600-ih, Holanđani su ozbiljno proizvodili džin, sa stotinama destilerija samo u gradu Amsterdamu.