Saveti za pravljenje koktela kod kuće

bartender pouring alcoholic liquor in small glass on the counter

U ovom članku precizno prikazujemo Saveti za pravljenje koktela kod kuće

Ljubitelji zanatskog piva u nekom pogledu ga imaju bolje od ljubitelja alkoholnih pića. Uostalom, oni mogu legalno kreirati vlastito pivo kod kuće. Nema takve pravne sreće za buduće destilarne kuće. Ako sanjate ceo dan viskija ili bora nad prelepom rakijom, moraćete da se zadovoljite ograničavanjem svojih strasti u čaši. To je u redu za većinu ljudi. Ali za druge, čin stvaranja dodaje još jedan fizički aspekt njihovoj slučajnosti. Možda ne možete da ispalite vatru u svom dvorištu, a da Feds ne obruši zabavu, ali ništa vas ne može sprečiti da praktikujete umešanu umetnost mešanja duhova.

BESPOKE HOME BLEND

Miješanje alkoholnih pića kod kuće je koristan hobi. Kombinovanjem različitih alkoholnih pića možete proizvesti svoj vlastiti alkohol. Naravno, možete ići punim štiklama s hidrometarima, graduiranim cilindrima i cevima. Suprotno tome, možete uživati u blaženoj anarhiji beskonačne boce. Koji god put krenuli, evo nekoliko savjeta profesionalaca za započinjanje.

Prvo razmislite o vrsti duha koji želite da napravite. Probar vrši isporuku na kućnu adresu svih vrsta pića u našoj ponudi. Sledeće pitanje koje treba da se zapitate je da li ste ljubitelj zadimljenog škotskog Scotcha ili uživate u simpatičnim jamajčanskim rumovima? Z

atim razmislite tačno šta vam se sviđa kod tih alkoholnih pića. Ova pitanja će vam pomoći da pronađete smer za svoju mešavinu. Najbolji blenderi predviđaju profil koji žele prvo pre nego što išta zajedno pomešaju.

Drugo, pregledajte kolekciju alkoholnih pića i probajte sve što mislite da bi vas moglo dovesti do vašeg konačnog spoja. Ako želite da napravite konjak sa voćem, na primer, verovatno ćete preskočiti Ardbeg. Uzorite šta imate i pravite beleške. Čak i ako imate samo dve boce za koje mislite da bi mogle da deluju, ne brinite: nagrađivani duhovi su napravljeni od dvo- ili trodijelnih mješavina. Sve se svodi na to kako se stvari kombinuju.

Izmiksujte i probajte. Ponovite.

Mnogi majstori blendera, posebno u svetu viskija, razređuju svoje uzorke do 20% alkohola pre upuhivanja i uzorkovanja. Ovo hlapi puno mirisa i može olakšati prikupljanje suptilnih nota koje su često maskirane većim procentom alkohola. Ne morate da kupujete metar za alkohol od 5000 dolara da biste to pravilno uradili. Za većinu alkoholnih pića vani je dovoljno da se mešaju jednaki delovi duha i vode zajedno kako bi se našli u 20% ABV prostoru. Nakon što završite sa upuhivanjem i uzorkovanjem, možete da počnete da pravite svoju mešavinu.

Mešanje alkoholnih pića: Uzorci sortirani uzoraka u profilu na Chivas RegalFlavor sortirani uzorci na Chivas Regal / Kredit za fotografije: Chivas Regal

SAVETI ZA BLAŽENJE DUHOVA

Pre nego što započnete sopstveni eksperiment mešanja duhova, postoji nekoliko korisnih saveta za započinjanje. Prvo, lakši duhovi daju lepu bazu za teže mirise. Na primer, razmislite o svetu američkog viskija. Jack Daniel’s Old br. 7 ima lakši osećaj nasuprot onom punijeg burbona poput Knob Creeka. U ovom slučaju biste koristili Jack kao „bazu“ i slojili manje količine stvari poput Knob Creeka i drugih „težih“ viskija na vrhu.

Dobra polazišna tačka je da bazu napravite oko 50-60% mešavine, ali ovo je samo predlog, a ne pravilo. Slobodno eksperimentišite. Ali imajte na umu da lakši bazni duhovi pomažu pojačavanju ukusa težih sastojaka tako da ih je lepo imati u mešavini. Mješavine potpuno teških duhova imaju tendenciju da budu zbrkane i nesputane. Zato na tržištu ne vidite mnogo izmiješanih sladova; Nakupiti gomilu pojedinačnih sladova da se lepo igraju bez dodavanja svetlijeg viskija teško je povući se i za najiskusnije blendere.

Duhovi za miješanje: Soba za miješanje u Compass Boku Soba za miješanje u Compass Bok / Foto kreditna kutija: Compass Bok

MERA I TRGOVINA

Zatim je vreme za merenje. Uzmite pouzdan džiger ili mjernu šolju. I još bolje, investirajte u jeftine diplomirane boce od oko 100 ml. To će omogućiti veću tačnost. Takođe vodite bogate beleške. Nema smisla za izgradnju sledeće Johnnie Valker Blue Label ako ne možete da ga ponovo stvorite.

Stavite sve što je po jačini boce u čistu teglu ili bocu. Dajte nekoliko poteza da biste bili sigurni da su sve komponente pravilno rasporedjene. Sada daj dašak. Da li vam treba nešto više? Manje nečeg? Da li se neke komponente ističu ili ih je potrebno ponovo nazvati? To je sve deo procesa.

Jednom kada sletite na mešavinu sa kojom ste zadovoljni, ubacite je u čistu bocu vina sa pristojnom količinom glave. Naravno, sada možete piti, ali budite sigurni da će tokom narednih nekoliko nedelja vazduh u boci pomoći da se venčate sa mešavinom. To osigurava da je sve u mješavini u pravilnoj harmoniji.

Duhovi za mešanje: Diplomirani cilindri viskija na Compass BokUgrađeni cilindri viskija u Compass Bok / Foto kredit: Compass Bok

NE ZABORAVITE: IMAJTE ZABAVU

To možete učiniti s gotovo bilo kojim pićem. Ako želite da se zaista zabavite, razmislite o tome da kombinujete različite stilove viskija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *