Jack and Coke – najpopularniji miks sa one strane Atlantika

Jack and Coke

Jack and Coke (Jack Daniels i Coca-cola) nekim ljudima može izgledati jednostavno i nesofisticirano, ali to je vrhunska kombinacija ukusa i jedno od najpopularnijih pića kako u Sjedinjenim državama tako i širom sveta.

Jack and Coke – Istorija

Prvi poznati zapisi o pravljenju napitka mešanjem viskija sa koka-kolom zabeleženi su 1907. godine u izveštaju zaposlenog u Birou za hemiju i zemljište Sjedinjenih Država, koji je naišao na ovo piće prilikom posete Jugu, i ostalo je zapisano da ga je vlasnik paba nazvao „Coca-Cola high-ball “.

Jack and Coke - najpopularniji miks sa one strane Atlantika

 

Ovo je piće koje može da se pravi prema ličnom ukusu konzumenta  i postoji pet osnovnih načina pravljenja, odnosno odnosa ova dva napitka.

Popular Jack & Coke

60ml Jack Daniel’s
240ml Coca-cola

 

Pro Jack & Coke

60ml Jack Daniel’s

180ml Coca-cola

 

Smooth Jack & Coke

60ml Jack Daniel’s
300ml Coca-cola

Strong Jack & Coke

60ml Jack Daniel’s
60ml Coca-cola

 

Kombinacija Koka-kole i drugih viskija?

Mnogi amerikaci će reći da je Jack Daniel’s nezamenljiv za ovaj napitak. To je naravno subjektivni stav , jer se slične kombinacije napitaka koriste širom sveta. U Engleskoj se ovo piće naziva JD & Cole, a u ostatku Evrope to je Vhiski Cola. To je izraz koji je i kod nas odomaćen.

U asortimanu vaše oniljene distribucije pića Probar, čija je između ostalog specijalnost online prodaja pića, možete naravno naći Jack Daniel’s u svim svojim varijantama, kao i ceo asortiman Coca-cole. Pored toga, Probar Vam nudi ozboljnu ponudu viskoja sa svih krajeva sveta, koji apsolutvo mogu da zamene Jack u gaming week ovoj kombinaciji pića.  Izdvajamo brendove kao što su: Chivas Regal, Johnnie Walker, Ballantines, Balvenie, Bushmills, Glenffidich, Grants ,Jameson, Laphroaig, Macallan, Nikka, Togouchi.

Odgovorno konzumirajte alkohol.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *